10.09.2012 12:08:52

Obvestilo o avtorskih pravicah

Informacije v tem dokumentu so na voljo, »kakršne so«. Informacije in mnenja, izražena v tem dokumentu, vključno z URL-ji in drugimi sklici na spletna mesta v internetu, se lahko spremenijo brez obvestila. Ta dokument vam ne daje nobenih pravnih pravic do nobene intelektualne lastnine v katerem koli Microsoftovem izdelku. Ta dokument lahko kopirate in ga uporabljate za svoje interne namene ter kot referenco.

© 2012 Microsoft. Vse pravice pridržane.

PowerPivot in Microsoft SharePoint sta blagovni znamki Microsoftove skupine podjetij. Vse druge blagovne znamke so last njihovih lastnikov.

Ozadje

SQL Server 2012 PowerPivot za SharePoint 2013 ponuja dodatne funkcije orodja PowerPivot in boljšo izkušnjo uporabe orodja v gruči strežnikov SharePoint 2013. Med dodatne funkcije spada možnost uporabe delovnih zvezkov za vire podatkov in načrtovane osvežitve podatkov.

PowerPivot za SharePoint 2013 je paket programa Microsoft Windows Installer (SpPowerpivot.msi), ki uvede knjižnice odjemalcev storitev Analysis Services in kopira namestitvene datoteke orodja PowerPivot za SharePoint 2013 v računalnik. Namestitveni program ne uvede ali konfigurira funkcij v SharePointu. Privzeto so nameščene te funkcije:

 • PowerPivot za SharePoint 2013. Ta funkcija vključuje spletno storitev PowerPivot, ki omogoča uporabo vmesnika iz SharePointovih čelnih strežnikov v sistemski storitvi PowerPivot v SharePointovih programskih strežnikih.

 • Ponudnik Microsoft OLE DB za Analysis Services (MSOLAP).

 • Ponudnik podatkov ADOMD.NET.

 • SQL Server 2012 Analysis Management Objects.

 

Tri izmed datotek, ki jih .MSI kopira na trdi disk, so datoteke z rešitvami za SharePoint. Prva datoteka z rešitvami je namenjena za raven gruče, druga pa za raven zbirke mest. Datoteke PowerPivotFarmSolution.wsp, PowerPivotFarm14Solution.wsp in PowerPivotWebApplicationSolution.wsp se skopirajo v to mapo:

C:\Program Files\Microsoft SQL Server\110\Tools\PowerPivotTools\SPAddinConfiguration\Resources

Zahteve in pogoji

 • Microsoft SharePoint Server 2013.

 • Dodatek je na voljo le v 64-bitni različici, kot to zahtevajo SharePointovi izdelki in tehnologije.

 • Strežnik SQL Server 2012 Analysis Services (SSAS) v SharePointovem načinu. Storitve Excel Services bodo uporabljale strežnik kot PowerPivot Server. Storitve Analysis Services je mogoče namestiti v lokalni ali oddaljeni računalnik.

 • Če želi trenutni uporabnik namestiti PowerPivot za SharePoint 2013, mora biti skrbnik v računalniku in član skupine skrbnikov SharePointove gruče strežnikov.

 • Če želite več informacij o zahtevah in pogojih za PowerPivot za SharePoint, obiščite spletno mesto Zahteve za strojno in programsko opremo (PowerPivot za SharePoint) (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=247828).

Namestitev orodja PowerPivot za SharePoint

Namestitveni program SpPowerpivot.msi podpira namestitev prek grafičnega uporabniškega vmesnika in namestitev prek ukazne vrstice. Pri obeh načinih namestitve morate namestitveni program .msi zagnati s skrbniškimi pravicami.

Za namestitev prek ukazne vrstice odprite ukazni poziv s skrbniškimi dovoljenji in nato zaženite program SpPowerPivot.msi. Primer:

Msiexec.exe /i SpPowerPivot.msi.

 

Opomba

Če uporabite stikalo /q za tiho namestitev iz ukazne vrstice, se licenčna pogodba za končnega uporabnika ne prikaže. Ne glede na način namestitve uporabo te programske opreme ureja licenčna pogodba in odgovorni ste, da ravnate skladno z njo.

Uvajanje rešitve

Po namestitvi s programom .msi zaženite orodje za konfiguracijo orodja PowerPivot za SharePoint 2013, da konfigurirate in uvedete rešitve v SharePointovo gručo strežnikov.

Orodje za konfiguracijo zaženete tako:

 1. V meniju Start kliknite Vsi programi.

 2. Kliknite Microsoft SQL Server 2012.

 3. Kliknite Orodja za konfiguracijo.

 4. Kliknite Konfiguracija orodja PowerPivot za SharePoint 2013.

Če želite več informacij o orodju za konfiguracijo, si oglejte članek z naslovom Orodje za konfiguracijo orodja PowerPivot za SharePoint 2013 (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248415).

Pomoč za namestitev in konfiguracijo

 • Dokumentacija izdelka za SQL Server na spletnem mestu MSDN Library je glavna dokumentacija za namestitev in konfiguracijo orodja PowerPivot za SharePoint 2013. Več informacij o namestitvi in odstranitvi datoteke .msi najdete tukaj: Namestitev ali odstranitev dodatka PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkID=262685).

 • Za pomoč pri namestitvi orodja PowerPivot za SharePoint 2013 si oglejte članek z naslovom Namestitev orodja PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248112).

 • V forumu na naslovu SQL Server PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248388) najdete dodatne informacije in podporo skupnosti.

Najnovejše informacije o izdelku so na voljo v opombah ob izdaji

V opombah ob izdaji so na voljo dodatne informacije o načinih delovanja izdelka, ki se nanašajo na to izdajo ali niso dokumentirani v tej izdaji dokumentacije Books Online. Opombe ob izdaji najdete na strani z opombami ob izdaji (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248389).