10. 9. 2012. 12.08:52

Napomena o zaštiti autorskih prava

Informacije u ovom dokumentu dane su "kakve jesu". Informacije i mišljenja sadržana u ovom dokumentu, uključujući URL adrese i druge reference na internetska web-mjesta, mogu se promijeniti bez prethodnog upozorenja. Ovaj vam dokument ne pruža nikakva zakonska prava na intelektualno vlasništvo ni u jednom Microsoftovu proizvodu. Ovaj dokument možete kopirati i upotrebljavati za vlastite potrebe.

© 2012. Microsoft. Sva prava pridržana.

PowerPivot i Microsoft SharePoint zaštitni su znaci grupe tvrtki Microsoft. Svi ostali zaštitni znaci vlasništvo su njihovih vlasnika.

Pozadina

SQL Server 2012 PowerPivot za SharePoint 2013 nudi poboljšane funkcije i značajke dodatka PowerPivot u farmi sustava SharePoint 2013. Funkcije uključuju korištenje radnih knjiga kao izvora podataka i zakazano osvježavanje podataka.

PowerPivot za SharePoint 2013 paket je programa Microsoft Windows Installer (SpPowerpivot.msi) koji implementira klijentske biblioteke komponente Analysis Services i kopira instalacijske datoteke programa PowerPivot za SharePoint 2013 na računalo. Program za instalaciju ne implementira niti konfigurira značajke u sustavu SharePoint. Sljedeće su značajke instalirane prema zadanim vrijednostima:

 • PowerPivot za SharePoint 2013. Ta značajka obuhvaća web-servis PowerPivot koji osigurava sučelje između poslužitelja sučelja sustava SharePoint i sistemskog servisa PowerPivot na aplikacijskim poslužiteljima sustava SharePoint.

 • Microsoft OLE DB Provider za komponentu Analysis Services (MSOLAP).

 • Davatelj podataka ADOMD.NET.

 • SQL Server 2012 Analysis Management Objects.

 

Tri datoteke kopirane na tvrdi disk pomoću značajke .MSI datoteke su rješenja u sustavu SharePoint. Opseg jedne datoteke rješenja je razina farme, dok je opseg druge datoteke razina zbirke. Datoteke PowerPivotFarmSolution.wsp, PowerPivotFarm14Solution.wsp i PowerPivotWebApplicationSolution.wsp kopirane su u sljedeću mapu:

C:\Program Files\Microsoft SQL Server\110\Tools\PowerPivotTools\SPAddinConfiguration\Resources

Zahtjevi i preduvjeti

 • Microsoft SharePoint Server 2013.

 • Dodatak postoji samo u 64-bitnom obliku, što je preduvjet za proizvode i tehnologije sustava SharePoint.

 • Poslužitelj za komponentu Analysis Services sustava SQL Server 2012 (SSAS) u načinu rada SharePoint. Komponenta Excel Services koristit će taj poslužitelj za PowerPivot. Komponenta Analysis Services može se izvoditi na lokalnom ili udaljenom računalu.

 • Da biste instalirali dodatak PowerPivot za SharePoint 2013 morate biti administrator računala i član grupe administratora SharePoint farme.

 • Dodatne informacije o zahtjevima i preduvjetima za dodatak PowerPivot za SharePoint potražite u članku Hardverski i softverski preduvjeti (PowerPivot za SharePoint) (http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkID=247828).

Instalacija dodatka PowerPivot za SharePoint

Datoteka SpPowerpivot.msi podržava instalaciju putem grafičkog korisničkog sučelja i putem naredbenog retka. Za oba načina instalacije datoteku .msi morate pokrenuti s administratorskim ovlaštenjima.

Za instalaciju naredbenim retkom otvorite prozor naredbenog retka s višom razinom pristupa, a zatim pokrenite SpPowerPivot.msi. Na primjer:

Msiexec.exe /i SpPowerPivot.msi.

 

Napomena

Ako za tihu instalaciju naredbenim retkom upotrebljavate skretnicu /q, licencni sporazum za krajnjeg korisnika neće se prikazati. Bez obzira na način instalacije, upotreba ovog softvera podložna je licencnom sporazumu, a vi ste odgovorni za poštivanje uvjeta i odredbi licencnog sporazuma.

Implementacija rješenja

Nakon što ste instalirali datoteku .msi, pokrenite alate za konfiguraciju dodatka PowerPivot za SharePoint 2013 da biste konfigurirali i implementirali rješenja u farmi sustava SharePoint.

Da biste pokrenuli alate za konfiguraciju, učinite sljedeće:

 1. Idite na Start, Svi programi.

 2. Kliknite Microsoft SQL Server 2012.

 3. Kliknite Alati za konfiguraciju.

 4. Kliknite Konfiguracija dodatka PowerPivot za SharePoint 2013.

Dodatne informacije o alatima za konfiguraciju potražite u članku Alati za konfiguraciju dodatka PowerPivot za SharePoint 2013 (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248415).

Pomoć prilikom instalacije i konfiguracije

 • Proizvodna dokumentacija sustava SQL Server sadržana u biblioteci MSDN Library primarna je dokumentacija za instalaciju i konfiguraciju dodatka PowerPivot za SharePoint 2013. Dodatne informacije o instalaciji i deinstalaciji datoteke s nastavkom .msi potražite u članku Instalacija ili deinstalacija dodatka PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkID=262685).

 • Pomoć pri instalaciji dodatka PowerPivot za SharePoint 2013 potražite u članku Instalacija dodatka PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248112).

 • Dodatne informacije i podršku zajednice korisnika potražite na forumu SQL Server PowerPivot za SharePoint (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248388).

Najnovije informacije o proizvodu potražite u napomenama o izdanju

Napomene o izdanju sadrže dodatne informacije o ponašanjima proizvoda koja vrijede samo u tom izdanju ili koja nisu opisana u izdanju zbirke Books Online. Napomene o izdanju možete pronaći na adresi Napomene o izdanju (http://go.microsoft.com/fwlink/p/?LinkId=248389).